TV K3

android aplikacija

instaliraj

Potpisan ugovor o izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

Potpisan ugovor o izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

Predstavnici Hrvatskih cesta i Ministarstva transporta i komunikacija BiH potpisali su u Zagrebu ugovor s izvođačima radova o početku izgradnje mosta na Savi kod Gradiške. Izvođači radova, su Integral inženjering, Đuro Đaković montaža i Zagreb-montaža, a ukupna vrijednost posla će iznositi oko 19,5 miliona evra, bez PDV-a.

Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić rekao je za RTRS da bi radovi trebalo da počnu krajem avgusta ili početkom septembra, te dodao da se još samo čeka postupak u vezi s nadzornim organom koji bi trebao da bude okončan 27.jula.

Ukupna širina mosta kod Gradiške iznosi 22,6 metara.

Sa ostvarenim ukupnim godišnjim prihodom u 2018.godini od 231,3 miliona KM (118,7 miliona evra), Integral inženjeing a.d. iz Laktaša je i dalje najveća građevinska firma u BiH, te jedan od lidera u regionu, saopštila je danas ova kompanija.

Integral, koji ove godine obilježava 30 godina uspješnog poslovanja, posjeduje značajno dugogodišnje iskustvo u izgradnji mostova, što je garancija da će i naredni, izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, biti realizovan jednako uspješno. Neki od najznačajnijih mostova, koje je Integral izgradio zajedno sa svojim partnerima, su:

-sedam mostova u Grdeličkoj klisuri ukupne (Vladičin Han,Srbija) dužine l=2.540 m

(2018. g.)

– most preko rijeke Vrbas (Laktaši) dužine l = 340 m (2017. g.)

– vijadukt Laktaši (Laktaši) dužine l = 449 m (2017. g.)

– vijadukt Mahovljani (Laktaši) dužine l = 400 m (2017. g.)

– most preko rijeke Bosne (Doboj) dužine l = 414 m (2016. g.)

– vijadukt Trnova Luka (Čemerno, Gacko) dužine l = 408,00 m (2013. g.).

Most na Savi kod Gradiške, rasponske dužine 128 + 170 + 128 = 426 m, ukupne širine 22,6 metara i težine nosive čelične konstrukcije od 4.650 t, će imati četiri kolovozne trake, po dvije u svakom smijeru.

Vrijednost ugovorenih radova je 19.540.997,00 evra (bez PDV) ili 38.218.868,00 KM (bez PDV), a predviđeno je da radovi traju 30 mjeseci.

Izgradnja ovog mosta je dio ukupnih radova na izgradnji funkcionalne putne cjeline na dionici granica – Okučani, koja, pored ostalog uključuje autoput punog profila na strani Republike Srpske (BiH), četverotračnu brzu cestu na strani Republike Hrvatske, dva odvojena granična prelaza i prilazne puteve. Po završetku radova, ova putna cjelina će omogućiti brži promet ljudi i roba, omogućiće nesmetano i efikasno obavljanje poslova kontrolnim organima, te će omogućiti normalano odvijanje života u, sada propterećenoj, Gradišci.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.