Potpisan memorandum o saradnji Sarajevo gasa i dva fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

November 29, 2023, 6:39 pm

Predstavnici preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo i Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su potpisali Memorandum o saradnji.

Memorandum su potpisali generalni direktor “Sarajevo-gasa” Nedeljko Elek, dekan Mašinskog fakulteta Milija Krajišnik i dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović.

– Vlada Srpske odobrila je Sarajevo gasu 70 miliona za gasifikaciju Istoka RS, novac imamo a ono što nam nedostaje su ljudi i stručni kadrovi – rekao je generalni direktor Sarajevo gasa a.d Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

Memorandum će omogućiti studentima Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta da u “Sarajevo-gasu” Istočno Sarajevo obavljaju praksu, a najbolji će u ovom preduzeću dobiti i zaposlenje.

– Ova saradnja otvara nove dimenzije i novo poglavlje koje će omogućiti usavršavanje ne samo studenata već i nastavnika i saradnika u okviru projekata koje realizuje lider u transportu i distribuciji gasa -Sarajevo gas – rekao je dekan Mašinskog fakulteta Milija Krajišnik.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su najbliži saradnici rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *