Postoje specifični uslovi: Selo u Švajcarskoj nudi 50.000 evra porodicama da se dosele (VIDEO)

September 15, 2023, 4:38 pm

Švajcarsko selo Albinen u kantonu Valais nudi više od 50.000 evra porodicama koje su se spremne da se presele na 1300 metara nadmorske visine.

Naime, ovo pitoreskno selo smješteno na planinskoj padini posljednjih se godina suočava s problemom depopulacije zbog nedostatka prilika za posao, a budući da u njemu živi samo oko 200 stanovnika, Vlada je odlučila da plati ljudima da se presele.

Vlada nudi 25.000 evra za odraslu osobu, 50.000 evra za dvočlanu porodicu te 10.000 eura dodatno po djetetu. Međutim, postoji nekoliko uslova koje morate ispuniti.

Naime, svi oni koji žele doći i živjeti ovdje od svog rada moraju biti mlađi od 45 godina. Osim toga, u selu moraju ostati živjeti najmanje 10 godina.

Dobivenu podršku morate uložiti u kupovinu nekretnine u minimalnoj vrijednosti od 200.000 evra te ona mora postati vaš stalni dom, a ne drugo prebivalište. Ako prekršite uslove, moraćete vratiti novac.

Osim toga, kako biste se prijavili, morate biti švajcarski državljanin ili imati trajnu boravišnu dozvolu (dozvola C). Za one koji dolaze iz države koja je članica Evropske unije, dozvola se može dobiti za pet godina, piše Index.

Izvor: Srpska info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *