Politika izdaje SDS-a mora biti prekinuta

April 23, 2016, 8:18 pm

Dodik je rekao da predsjednik SDS-a Mladen Bosić “gura propalu i političku opciju koja je izdajnička i podanička Bakiru Izetbegoviću” i naglasio da su netačne njegove priče da je u vlasti Srpske izazvana panika zbog najavljenih protesta opozicije.

“Očigledno je da su oni u panici, a ne neko drugi, ali panika uopšte nije dominantno osjećanje u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je konstatovao da nikome u Republici Srpskoj nisu potrebni protesti, ali da će, ukoliko ih bude zakazala opozicija, proteste zakazati i vlast.

“Zakazaćemo ih i mi iz dva bitna razloga. Prvi je da su i oni dio vlasti dvije godine na nivou BiH i oni donose važne odluke za Republiku Srpsku i nismo osjetili nikakve benefite od toga što oni rade”, rekao je Dodik.

On je kao drugi razlog naveo da je politika SDS-a politika izdaje koja mora biti prekinuta. “Kada oni zakažu proteste i mi ćemo izaći sa protestima koji će sigurno `oduvati` tu njihovu izdajničku politiku”, rekao je Dodik.

Komentarišući Bosićevu izjavu da će Srpska ubrzo biti dovedena na prosjački štap, Dodik je podsjetio da SDS, koji je dio vlasti u BiH, do prije samo nekoliko mjeseci nije htio da podrži aranžman sa MMF-om.

“To je jedinstven primjer da je neka država, koja je uspostavila ugovorni odnos sa Svjetskom bankom, odbacila kada je to trebalo da se verifikuje”, naveo je Dodik.

On je rekao da, sa druge strane, kada je riječ o finansijskoj podršci Rusije, Bosić uporno govorio da toga nema. “A, sada kada stigne – opstruišu, pokušavajući da ostvare dugoročne planove Federacije BiH da se Republika Srpska destabilizuje i učini što gorom”, rekao je Dodik.

On je istakao da Srpska ispunjava sve svoje obaveze i da spekulativne tvrdnje “tipa ugrožavanja sistema” ne stoje.

“Bosić nema nijednog razloga da o tome govori. On je imao 24 poslanika, danas ih ima 18 ili 17 i imaće ih još manje. Juče ga je napustio još jedan član Glavnog odbora. Očigledno je da su oni u panici”, rekao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *