Policiji naloženo da pokrene istragu protiv Željka Mitrovića (VIDEO)

May 28, 2024, 5:57 am

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je zahtjev policiji za prikupljanje potrebnih podataka i obavještenja u vezi sa video zapisom koji je objavljen na profilu Željka Mitrovića na društvenoj mreži X, na kojem je prikazan kako, rukujući lukom, ispaljuje strijelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo, rečeno je za Danas iz ove institucije.

“Pored ostalog, naloženo je da se utvrdi gde je nastao snimak, da li se u konkretnom slučaju radi o pravim minsko-ekspolozivnim napravama, na koji način je izazvana ekspolozija, tj. da li se radi o eksploziji pravih mina ili pirotehničkim efektima“, navedeno je u odgovoru redakciji “Danas”.

Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gdje su držana i da li je Željko Mitrović imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.

“Po prijemu izveštaja policije, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu”, zaključeno je u odgovoru.

Podsjetimo, vlasnik TV Pink na svom X profilu objavio je snimak na kojem se vidi kako ispaljuje “strijelu” koja potom eksplodira.

(Nezavisne – Foto: Arhiva)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *