Počeo 18. Exit

July 13, 2018, 8:04 am

Vatrometom i baletskim spektaklom u Novom Sadu je otvoren je 18. festival Exit, čemu su, kao zagrijavanje, prethodili nastupi grupe “Frajle” i rok kantautorke LP.

U okviru ceremonije otvaranja sinoć je nastupio jedan od najvećih baletskih zvijezda našeg doba – Sergej Polunjin uz “Almazian Symhony”.

Tokom večeri nastupili su art-pop senzacija “Fever Ray”, i popularni trio “Migos”.

Novi Sad će ovog vikenda ugostiti oko 55.000 turista iz preko 70 zemalja svijeta koji dolaze na 18. po redu Exit, zvanično najbolji evropski veliki festival.

U narednim danima, listi zvezda pridružiće se od svjetskog DJ-a broj 1 Martina Gariksa, preko originalne Grejs Džouns, pa sve do liste zvijezdi na “mts Dance Areni” koju predvode Riči Hotin, Maseo Pleks, Solomun i Nina Kravic.

Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena Dejvid Geta, ali i rep zvijezda Frenč Montana, dok nas širom tvrđave očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Zigija Marlija, do žestokih rifova grupa “Madball”, “Dog Eat Dog”, “Brujeria” i “Bombers”, uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od “Cockney Rejects” pa sve do aktuelnih sastava kao što su “Slaves” i “Idles”.

Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bas zvezde “Delta Heavy” i “Loadstar”, te hitmejkeri Zhu, Jaks Džouns, “Ofenbach” ili “Disciples”, samo su dio ponude.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *