TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pobjednici Zlatnog globusa pred srpskom publikom

Četiri filmska ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 75. dodjeli Zlatnog globusa, prije dva dana u Holivudu, naći će se uskoro i pred srpskom publikom.

Pobjednici Zlatnog globusa pred srpskom publikom

To su filmovi – “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, u režiji Martina Makdonaga, zatim “Oblik vode”, reditelja Giljerma del Tora, koji je osvojio nagrade za najbolju režiju i originalnu muziku, mjuzikl “Veličanstveni šoumen”, pobjenik u kategoriji za najbolju pjesmu u mjuziklu ili komediji, i film “Niotkuda”, dobitnik Zlatnog globusa za najbolji strani film.

Ova ostvarenja naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Crna komedija “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” pokupila je glavne nagrade na dodjeli Zlatnog globusa, i to za najbolji film, najbolji scenario, najbolju žensku ulogu u drami, i najbolju sporednu mušku ulogu.

Pobjednički film predstavlja neobičnu priču o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspješne potrage za čovjekom koji je ubio njenu kćerku.

Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Makdormand.

Zlatni globus za najboljeg reditelja otišao je u ruke Giljerma del Tora za “Oblik vode”, mističnu dramu o emotivnom kontaktu između jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi, tokom šezdesetih godina.

Uloge tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg. “Oblik vode” odneo je pobjedu i u kategoriji za najbolju originalnu muziku, koju potpisuje dobitnik Oskara Aleksandre Desplat.

Aktuelan mjuzikl “Veličanstveni šoumen”, inspirisan legendom američke pop kulture P.T. Barnumom, sa Hjuom Džekmanom u glavnoj ulozi, pobijedio je u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu u filmu, za numeru “This is me”.

Talentovani režiser Majkl Grejsi je pisanje teksta i muzike za ovu nevjerovatnu numeru povjerio dobitnicima Oskara za film “La La Land” – Bendžu Paseku i Džastinu Polu, što se pokazalo kao dobar potez.

Film “Niotkuda”, reditelja Fatiha Akina, koji je proglašen za najbolji strani film, donosi priču o Katji (Dajana Kruger), čiji se život zauvijek promijeni kada se DNK analizom ustanovi da ostaci pronađeni na mjestu bombaškog napada pripadaju njenom mužu i sinu.

Nedugo zatim, policija privodi dvoje mladih neonacista osumnjičenih za napad. Da bi bila sigurna da krivci neće izbjeći kaznu, Katja uzima pravdu u svoje ruke.

 

Komentarišite

Your email address will not be published.