Plenković potvrdio: Vodiće listu HDZ na izborima za Evropski parlament

April 22, 2024, 3:46 pm

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas da će nositi listu te stranke na izborima za Evropski parlament, koji su u Hrvatskoj zakazani za 9. jun.

Plenković je to rekao novinarima dolazeći na sjednicu Predsjedništva HDZ.

Komentarišući izjave predstavnika opozicije da je to njegov beg u Brisel, Plenković je rekao da nije, te da je to, kako je naveo, samo pobjednička lista onih koji stvarno rade za Hrvatsku u Evropi.

Potpredsjednik aktuelne vlade i ministar odbrane Ivan Anušić rekao je da su zasad vodili neformalne razgovore o parlamentarnoj većini, da će otvoriti sve opcije i pokušati da vladu formiraju što prije.

Na pitanje ko će biti sa njim u pregovaračkom timu, Anušić je rekao da još ništa nije definisano. “Nema još pregovaračkih timova niti je išta složeno”, rekao je Anušić, prenijela je zagrebačka N1 TV.

Anušić je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao da su vođeni samo neformalni razgovori i ti će oni biti nastavljeni do početka pregovora.

Na pitanje hoće li prevladati činjenicu da Domovinski pokret i dalje ne želi SDS S u koaliciji, odgovorio je da je sve stvar pregovora i razgovora.

“Jednostavno, u ovom trenutku, bilo što reći pre početka službenih pregovora, bilo bi neozbiljno od mene”, rekao je i dodao: “Hajde da sačekamo. Biće sve u redu. Razgovaraće se, otvoriće se sve opcije i pokušaće da vlada bude formirana što prije”.

(Nezavisne – Foto: Arhiva)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *