Pitanja o seksu koja morate da postavite svom partneru

May 11, 2023, 7:48 am

​Ako želite veliku intimnu povezanost i odličan seks, o svim stvarima morate otvoreno razgovarati sa partnerom.

Zapamtite da seks treba da bude zabava i opuštanje za dvoje, a da biste to postigli, među vama mora da postoji iskrenost i transparentnost.

“Kakvu zaštitu ćemo koristiti?”

“Da li imaš prezervativ?” zaista nije seksi pitanje, ali je jedno od najvažnijih pitanja prije nego što se upustite u akciju.

Ovo posebno važi kada ste u novoj vezi. Zaštita vašeg zdravlja mora biti na prvom mjestu.

“Da li želiš da probamo…?”

Seks je najbolji kada vi i partner imate slične poglede. Vi možda volite da eksperimentišete u spavaćoj sobi, ali da li i vaš partner voli to isto? Morate ga pitati.

Otvoreno mu recite šta vas uzbuđuje, ali ga pitajte i dokle je spreman da ide. Ako se stidite da ga to pitate licem u lice, uradite to putem telefonskog poziva ili poruke.

“Da li ovaj pokret čini da se osjećaš dobro?”

Seks nije dobar ako oboje ne uživaju u njemu, zato svog partnera morate pitati da li mu određena poza odgovara ili možda želi nešto drugačije.

Kada isprobavate nove stvari, ovo pitanje je veoma važno. Isto tako, ako vam određeni pokreti ne odgovaraju, to morate otvoreno reći partneru.

“Postoji li nešto što ne voliš?”

Morate se potpuno upoznati i znati gdje su vam granice.

“Koje su tvoje fantazije/fetiši?”

U ovakvom razgovoru ćete možda shvatiti da imate neku istu fantaziju ili fetiš. Ali, čak i da ne bude tako, otvoreni razgovor će učiniti da imate mnogo čvršću i intimniju povezanost. To će poboljšati vašu komunikaciju i razmrdaće atmosferu u spavaćoj sobi, prenosi crnobelo.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *