Petrović održao javni skup uprkos zakonu

March 18, 2023, 5:11 pm

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović dan uoči referenduma o njegovom opozivu održao je javni skup sa stanarima neuknjiženih stanova u gradskom naselju 1. decembar, iako zakon predviđa prestanak kampanje 24 časa prije izjašnjavanja građana.

Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske predviđa da kampanja putem sredstava javnog informisanja i javnih skupova povodom referenduma prestaje 24 časa prije dana održavanja referenduma.

Stanari nekoliko zgrada u Ulici 1. decembra u Bijeljini već deceniju i po ne mogu da uknjiže u javne evidencije stanove koje su platili i u koje su uselili, jer je preminuo investitor Dragiša Marjanović, vlasnik preduzeća “MDM komerc” koje je gradilo ove objekte.

Riječ je o neuknjiženih na stotine stanova u nekoliko zgrada u ovom naselju.

Stanari su prethodnih godina javno tražili pomoć od gradskih i republičkih vlasti u rješavanju ovog problema, ali do danas nisu riješili njihov egzistencijalni problem.

Petrović, kome su se zajednice etažnih vlasnika ranije obraćale sa molbom za pomoć, nije do sada napravio iskorak da pomogne stanarima da napokon stanovi budu uknjiženi.

Nezavisne.com (Foto: SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *