Petrović i Obrenović privedeni prije početka nereda u Zvečanu (VIDEO)

June 2, 2023, 11:58 am

Video i foto materijal koji je ekipa KiM radija snimila u ponedjeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno prije izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović “nestali” iza kordona KFOR-a prije incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno – privedeni.

Naknadnim uvidom u snimljeni materijal, ustanovili smo da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sjedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posjedaju, a potom sa njima pjeva “Kosovo je Srce Srbije”. Tada se kordon KFOR-a na trenutak “otvara” i u njemu Radoš Petrović nestaje.

– Već danas ću snimak i fotografije proslijediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sjedećeg položaja uvučen u kordon KFOR-a prije početka nereda – rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sjedi neposredno do Petrovića) “nestaju” iza kordona KFOR-a.

– To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sjednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslijediću ove fotografije danas – kazao je za KiM radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Dvojica Srba uhapšena su u ponedjeljak, a tokom incidenanata povrijeđeno je i više desetina Srba.

RTRS (Foto: TANJUG)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *