Petrović: Građani da budu dio časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske

June 2, 2023, 9:53 am

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS), koji “Maršom časti” pješke od Bijeljine sutra stiže u Banjaluku, pozvao je građane da budu dio časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske.

U narodnom proglasu Petrović podsjeća, da je prije 10 dana zajedno sa svojim saradnicima krenuo iz Bijeljine prema Banjaluci i da je na putu marša časti na ulicama i trgovima se susreo sa mnogim građanima koji su mu govorili o svojim problemima i brigama.

“Iskustva i životne priče ljudi koje sam upoznao na maršu časti, učinili su da spoznam da je naša časna šetnja bila sa misijom i naši zahtjevi su upravo vapaj naroda Republike Srpske da želi da živi u pravednijoj i boljoj Republici Srpskoj”, naveo je Petrović.

On dalje navodi da nakon 10 dana i pređenih više od 220 kilometara u subotu, 3. maja završava svoju misiju dolaskom u Banjaluku, gdje stiže sa zahtjevima, koji su, kako kaže, zahjevi ne samo građana Bijeljini već potreba svih građana Srpske.

“Svoje zahtjeve ću obnarodovati u subotu, 3. juna 2023. godine na Trgu Кrajina u Banjaluci a zahtjeve prema vlastima Republike Srpske  predaću u ponedjeljak u Vladi Republike Srpske”, precizirao je Petrović.

U proglasu Petrović navodi da narod Bijeljine i Republike Srpske traži:

– Ravnopravno i kontinuirano ulaganje u svaku opštinu i grad u Republici Srpskoj,

– Smjenu korumpiranih direktora i raspuštanje Skupštine grada Bijeljina,

– Republiku Srpsku bez kriminala i korupcije,

– Republiku Srpsku zdrave omladine i sigurne budućnosti,

– Republiku Srpsku pravih vrijednosti,

– Republiku Srpsku za SVE.

Stoga, pozivam vas da mi se pridružite na Trgu Кrajine, sutra od 18 časova kada moji saradnici i ja stižemo u Banjaluku. Budite dio našeg časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske. Neka živi Bijeljina, neka živi Republika Srpska, stoji u Petrovićevom proglasu.

Podsjetimo da je Petrović najavio put pješke od Bijeljine do Banjaluke, kada je SNSD sa još 15 stranaka pokrenuo referendum za njegov opoziv sa mjesta gradonačelnika Bijeljine.

On je tada poručio “cik predsjedniku” Miloradu Dodiku da će na njemu da “polomi zube”.

“Čekaj me cik predsjedniče, pobijediću u Bijeljini i onda dolazim pješke u Banjaluku ogrnut zastavama Republike Srpske i SDS-a”, kazao je tada Petrović, koji ovim ispunjava javno data obećanja.

Petrovič, prema ranijim najavama, danas će stići do Laktaša, odakle će sutra krenuti za Banjaluku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *