TV K3

android aplikacija

instaliraj

Petričević: U poslovnoj zoni u Brodu dobri uslovi za investitore (VIDEO)

Petričević: U poslovnoj zoni u Brodu dobri uslovi za investitore (VIDEO)

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da opština Brod u poslovnoj zoni daje posebne ulove za investicije, koje će predstaviti zainteresovanim ulagačima.

Petričević je danas u Brodu razgovarao sa načelnikom opštine Ilijom Јovičićem i njegovim saradnicima o uslovima koje lokalna zajednica nudi domaćim i stranim investitorima.

– Među temama su bili poslovi i nadležnosti koje obavlja Ministarstvo i podsticaji koji će biti dodjeljivani. Razgovarali smo o investitoru koji bi se pojavio iz Srbije i uslovima koje će imati za ostvarivanje podsticaja iz dijela koje dodjeljuje Srbija kod otvaranja preduzeća – rekao je Petričević novinarima.

On je dodao da je na sastanku upoznat i o privrednoj situaciji ove lokalne zajednice i svim onim čime raspolaže Brod.

– Dogovoreno je da kompletnija informacija bude dostavljena Ministartvu i nakon toga imaću cjelokupnu informaciju koju ću predstaviti investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Brod – dodao je Petričević.

Јovičić je zahvalio Petričeviću za posjetu i dodao da je ona dogovorena prije mjesec dana.

– Brod ubrzano stvara optimalnije uslove za otvaranje novih proizvodno-uslužnih kapaciteta i radnih mjesta. Zadovoljan sam kako napredujemo. Ministar je iznio neke ideje i mogućnostima na kojima sam mu posebno zahvalan – rekao je Јovičić i dodao da će lokalno odjeljenje uspješno sarađivati sa ministarstvom.

Јovičić je dodao da ova lokalna zajednica ima dobre i pristojne uslove za otvaranje firmi i da su u tom pravcu uložili i znatna sredstva.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra za privredni razvoj Velimir Andrić i savjetnik ministra Momčilo Novaković.

Petričević i Јovičić u Brodu su posjetili i preduzeća “Alegro šuz” koje se bavi proizvodnjom gornjih dijelova obuće, te “Skaj adapter” koji proizvodi metalne odljevke i bavi se mašinskom obradom metala.

Srna

Komentarišite

Your email address will not be published.