Pešić: Konačan spisak igrača za Olimpijske igre 23. ili 24. jula

July 10, 2024, 1:58 pm

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će konačan spisak igrača za Olimpijske igre saopštiti 23. ili 24. jula.

– Nećemo skraćivati spisak, već ćemo objaviti konačan, 23. ili 24. jula. Biće to veoma teška odluka, a nadam se da će svi biti zdravi do kraja priprema – izjavio je Pešić.

Košarkaši Srbije će na OI igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Јužnim Sudanom i Portorikom. Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Pešić je dodao da Nikola Јović i Dejan Davidovac neće putovati sa ekipom na naredne tri prijateljske utakmice, protiv Francuske, SAD i Australije.

– Dvije nedjelje smo zajedno, prošli smo prvi dio uvodnih priprema. Posljednjih dana treniramo u Areni. Kod igrača postoji ogromna želja da budu u što boljem fizičkom stanju, još nismo na željenom nivou, ali radimo naporno na tome. Naši ciljevi su veoma visoki, a da bi ih ostvarili moramo se baš dobro pripremiti – rekao je Pešić.

Reprezentacija Srbije je u dvije utakmice zatvorenog tipa pobijedila Holandiju (90:74, 95:61).

– Bile su to dobre utakmice, svi su dobili šansu da se pokažu na najbolji mogući način – dodao je Pešić.

Selektor Srbije je istakao da Јović i Davidovac neće ići sa ekipom na utakmice protiv Francuske, SAD i Australije.

– Imamo problema sa povredama, Јović je počeo da trenira, ali radi individualno i neće sa nama na put u narednih sedam dana. Davidovac se povrijedio u meču protiv Holandije, pao je nezgodno na kuk i isto neće ići sa nama. Bio je odličan na pripremama, bio je nikad bolji i primjer kako se radi – istakao je Pešić.

Srbija će na OI igrati u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Јužnog Sudana.

RTRS (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *