PDP podsjeća Dodika na nerasvjetljena ubistva

June 7, 2023, 8:14 am

-Podsjećamo Milorada Dodika da se prije pet godina u Banjaluci desilo još uvijek nerasvijetljeno ubistvo mladića, a ne pokušaj revolucije. Iako je njemu to možda teško shvatiti, ne vrti se cijeli svijet oko njega, nego su ljudi gladni pravde, što se u jednom momentu koncentrisalo u traženje pravde za ubijenog mladića, a izjava Dodika da je to djelo službi da bi se on svrgnuo je morbidna i užasavajuća – saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

Ako je zaboravio, navode, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je 28.6.2018. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela ubistva i to čak tri mjeseca od smrti mladića.

-Prije toga, podsjetićemo ga, na skandaloznoj konferenciji za medije MUP Republike Srpske je pokušao predstaviti da se kobne noći desila krađa i samoubistvo, što je još više izazvalo bunt naroda i nepovjerenje u institucije. A narod koji ne vjeruje institucijama, pravdu traži na druge načine. Nije ni tada Milorad Dodik, kao predsjednik Republike Srpske, iskoristio svoj autoritet da traži od institucija da djeluju profesionalno, nego je bila potrebna posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, formiranje Anketnog odbora, ispitivanje više desetina svjedoka, dokazivanje i obiman izvještaj, da bi se konačno reklo da ubistvo jeste ubistvo. Nije tada djelovao primjereno, kao što ne djeluje ni sada. I ne, nije Milorad Dodik žrtva svjetskih zavjera i heroj koji to sve pobijeđuje, kako sebe pokušava predstaviti u svakoj situaciji, žrtve ovog sistema, koji je on kreirao su David, Vukelić, Đurović, Arbutina, Krunić i mnogi drugi za koje se i dan-danas čeka istina i pravda – navodi se u saopštenju.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *