Patrijarh srpski Porfirije stigao u Mostar

September 23, 2023, 10:28 am

MOSTAR – Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Mostar gdje su ga na aerodromu dočekali NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Na Aerodromu Mostar patrijarha su dočekali i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Milimir Vujadinović, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, te sveštenici iz Mostara Duško Kojić i Marko Gojačić.

Patrijarh srpski Porfirije u posjetu Mostaru došao je povodom 150 godina od osveštanja Saborne crkve Svete Trojice koja još nije obnovljena nakon potpunog rušenja 1992. godine.

Patrijarh Porfirije prvo ide u Manastir Žitomislić, a zatim u Prebilovce. U Mostar se vraća u 16.30 časova gdje će u Vladičanskom dvoru posjetiti izložbu povodom 150 godina od osveštanja Saborne crkve, zatim će obići Stari grad i zadržati se kratko, te imati prijem u Gradskoj vijećnici u 18.00 časova.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar pozivaju vjerni narod Mostara i Hercegovine na doček patrijarha večeras u 19.00 časova ispred Sabornog hrama i božanstvenu liturgiju sutra u 9.00 časova u Sabornom hramu.

Od 9.00 časova sutra u Sabornoj crkvi Svete Trojice biće služena sveta božanstvena liturgija kojom će načalstvovati patrijarh uz sasluženje velikog broja episkopa i sveštenika.

Patrijarh će prisustvovati donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve Svete Trojice koji će biti održan u hotelu “Mepas” od 12.00 časova.

Izvor: NEZAVISNE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *