TV K3

android aplikacija

instaliraj

Parlament Sjeverne Makedonije donio odluku o raspuštanju

Parlament Sjeverne Makedonije donio odluku o raspuštanju

Parlament Sjeverne Makedonije jednoglasno je danas donio odluku o raspuštanju, uoči prijevremenih parlamentarnih izbora 12. aprila.

Odluku o raspuštanju Sobranja, za koju je glasalo 108 poslanika, podnio je predsjedavajući Talat Džaferi, koji je rekao da je danas krajnji rok za raspuštanje parlamenta, o čemu se ranije konsultovao sa Državnom izbornom komisijom (DIK), prenosi portal “Plus-info”.

“Odgovor DIK-a bio je da oni mogu da obezbijede odgovarajući tok procesa u roku od 55 dana od raspuštanja parlamenta zbog činjenice da su prijevremeni izbori povezani sa činom raspuštanja Skupštine, a ne političkim odlukama”, rekao je Džaferi.

Prethodno su poslanici izglasali Zakon o javnom tužilaštvu sa 80 glasova “za”, šest “protiv” i bez uzdržanih, navodi Telma.

Međutim, na počeku sjednice, za usvajanje zakona glasala su samo 74 poslanika, pa ga je Džaferi poništio zato što, kako je naveo, nije vidio da je poslanik Demokratske obnove Makedonije (DOM) Liljana Popovska tražila da se obrati.

To je dovelo do protesta VMRO-DPMNE, ali je Džaferi dozvolio Popovskoj da se obrati.

Nakon izglasavanja zakona, Nikola Micevski iz VMRO-DPMNE uzvikivao je “kriminalci, kriminalci” i poručio da je trebalo da bude prihvaćeno prvo glasanje.

Izvor: Srna  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.