Ovo su neki od načina kako da budete fizički aktivni ako nemate vremena za redovne treninge

June 2, 2023, 7:16 am

Bez obzira na to koliko energije imamo, dio održavanja našeg zdravlja je da ostanemo aktivni.

Da bi vaše tijelo bilo u pokretu, jedan od najboljih načina da živite aktivnijim načinom života je da uključite usputne vježbe u svoj svakodnevni život. Usputna vježba se odnosi na kratke, sporadične fizičke aktivnosti koje ne zahtjevaju da uložite posebno vrijeme i odete u teretanu.

Da li je samo usputna vježba dovoljno efikasna?

Prema trenutnim smjernicama za fizičko vježbanje, odraslima je potrebno najmanje 150 minuta aerobne aktivnosti umjerenog intenziteta na nedjeljnom nivou.

Iako je još uvijek pametno vježbati intenzivnije nekoliko puta tokom nedjelje, možete dodati više aktivnosti u svoj svakodnevni život kroz usputno vježbanje, a postoji mnogo opcija. Većina njih je prilično jednostavna za uključivanje i mogu čak biti navike koje ste pokušavali da steknete u prošlosti.

Šetajte kada možete

Najbrži i najlakši način da dodate više usputnih vježbi u svoj život da hodate kad god je to moguće. Takođe, uvijek možete da izaberete da idete stepenicama umjesto liftom.

Uključite se u aktivne izlaske

Vikendom ili danima kada ne radite možete da gledanje filma zamjenite za popodnevnu šetnju prirodom.

Igrajte uz muziku

Odličan način da poboljšate svoju usputnu vježbu je puštanje muzike tokom kućnih poslova, kao što su usisavanje ili brisanje prašine.

Srpskainfo.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *