Ove poze nisu za seks, tako se vodi ljubav

January 27, 2024, 9:35 am

Pravu ljubav možete da pokažete osmjehom, pogledom, dodirom, maženjem i, naravno, seksom. Mnogi ljudi vole da razlikuju seks i vođenje ljubavi, jer im je zaista važno kako se partner ophodi prema njima, pa više nježnosti u intimnom odnosu za njih predstavlja čin ljubavi.

Seksualne fantazije su svojstvene i ženama i muškarcima, ipak žene više maštaju o nježnosti, kao i o tjelesnom sjedinjavanju na nivou duhovnog, piše Women’s Health, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Definitivno neke poze u vođenju ljubavi omogućavaju viši nivo intimnosti. Upravo ovih 9 poza omogućiće vam povezanost i ljubav.

Žena na vrhu

Kad muškarac leži dolje, a žena je na njemu, za oboje je to, kako tumače stručnjaci koji se bave odnosima, na neki način „ranjiv odnos“. Muškarac tada odustaje od kontrole, a žena je potpuno izložena. Takva poza otvara puno prostora za dodire i intimna milovanja, što pojačava emocionalnu povezanost.

Muškarac drži ženu

U ovom položaju muškarac drži ženu koja mu sjedi u naručju. S njenim nogama obavijenim oko njegovih bokova i njenim rukama oko njegovog vrata, ovaj položaj je pogodan za usporavanje pokreta, strastvene poljupce i romantično njihanje, što stvara osjećaj prijatnosti i privrženosti.

Misionarska poza

Misionarska poza je jedan od najintimnijih položaja u vođenju ljubavi, jer su lica partnera blizu i gotovo cijela tijela im se dodiruju. Kako bi poboljšali učinak, stručnjaci savjetuju da partner pridržava partnerku za stražnjicu i da svojim nogama obavije njene.

„Spooning“

Takozvani „spooning“ položaj znači da partnerka leži na stomaku, a muškarac je na njoj, ili su bočno namješteni. Iako u ovom slučaju nema kontakta očima, položaj stvara intenzivnu emocionalnu povezanost. Kako savjetuju seksualni treneri, to je najbolja poza za dodirivanje, stisak ruke, što može biti nevjerovatno intiman čin tokom seksa. Ovaj položaj se smatra jednim od najboljih položaja za ženski orgazam.

„Hands-free“

Ovde je reč o pozi u kojoj muškarac sedi, a žena je na njemu. Takva pozicija produbljuje intimnost gledanja licem u lice, a prostor je otvoren za beskrajne poljupce, šaputanja, dodire.

„Lotos“

U takozvanom „lotos“ položaju muškarac sjedi kao da vježba jogu, a partnerka mu seda u krilo. Rukama i nogama obuhvata njegovo tijelo, pri čemu se preporučuju sporiji, senzualniji pokreti.

“Budući da ste licem u lice i da se gledate sve vrijeme, osjećaj povezanosti je intenzivno prisutan”, tumače stručnjaci.

Stojeći misionar

Okretanjem misionarske poze za 90 stepeni, partneri stoje na nogama, a cijelo tijelo je u kontaktu. Čak i uz podršku zida iza leđa, partneri su u ovoj poziciji oslonac jedno drugom, tjelesno zavise jedno od drugog i to stvara osjećaj podrške i prisnosti.

Spori ples

U ovom seksualnom položaju, muškarac sjedi oslonjen na ruke smještene iza svog tijela. Partnerka je na njemu, okrenuta licem prema njemu, a noge su joj ispružene naprijed. Ova poza zahtijeva spore, nježne pokrete. Zbog nemogućnosti da se previše pomjerate, ovaj položaj stvara električnu emocionalnu intimnost, stoji u zaključku.

„High love“

U ovoj pozi partnerka leži na ivici kreveta ili na ivici neke druge površine, a partner je ispred nje. U tom činu oboje imaju kontrolu, muškarac upravlja pokretima, a žena nogama može da ga udaljava ili usporava. Gledaju se u lice, što je uvijek emocionalni plus.

Izvor: Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *