Ove mame su otkrile šta im je najbolje poslije razvoda

November 30, 2023, 8:09 am

Da život posle razvoda ne mora uvek biti reminiscencija starih dana i stalno nadanje novoj zajednici, to svedoče i žene koje su posle razvoda doživele sjajna iskustva. Čak 16 žena je svoja iskustav podelilo za portal “Cafemom.com”, a mi izdvajamo samo neka od njih.

Prema navodima ovog portala, “biti u braku sa pravom osobom je sjajno, ali NE biti u braku sa pogrešnom ispostavlja se da ima i iznenađujuće sjajne trenutke”.

Evo najrazličitijih primjera žena koje su se posle razvoda preporodile.

1. Kompletan obrt

– Završila sam 18-godišnju vezu zbog njegove prevare. Sada živim sa lepom ženom (preokret!) i srećnija sam nego što sam ikada bila. Osećam se kao da imam potpuno novi život, i mogu.  Ne mogu da zamislim gde bih bila da sam ostala sa svojim bivšim – kaže jedna žena.

2. Vrijeme za sebe

– Mislim, razvod, kada imate decu, nije “šetnja u parku”. Zajedničko starateljstvo može da bude muka, ali i roditeljstvo sa nekim sa kim niste srećno u braku. Tri noći za sebe nedeljno. NIKAD to nisam imala kada smo bili u braku. Zapravo ponovo čitam knjige. Mala stvar, ali dobra – reči su jedne žene. Putovanja, odmor

3. Faza razuzdanosti

– Upoznavanje nakon razvoda je sjajno. Nikada se više neću udati – kaže žena i dodaje da trenutno uživa u fazi razuzdanosti. “Tinder”, kaže, nije postojao kada je bila sama posljednji put i veoma joj olakšava zabavu u noćima bez dece.

4. Manje tužna svaki dan

– Jedna od stvari u vezi sa životom nakon razvoda je da svaki dan, nedjelja, mesec, godina postaje sve lakši. Bila sam užasnuta što sam se razvela, ali što sam sve dalje od dana kada mi je bivši rekao da više nije zaljubljen u mene, bolje se osećam. Nikada neću biti tako tužan kao tog dana. Ima nešto utešno u tome – svedoči žena.

5. Bez glupih trofeja

– Ovo je mala stvar, ali ja VOLIM što sam jedina osoba koja može da kaže kako moja kuća izgleda. Volim da je moja kuća (a posebno moja spavaća soba) upravo onakva kakva želim da bude i ja ne moraju da polažu račune za njegove glupe lovačke trofeje na zidu.

6. Vidjeti svijet

– Moj bivši je mrzio da putuje. Sada, kada smo razvedeni, moja djeca i ja putujemo nekoliko puta godišnje. Osjećam se kao sjajna mama što mogu da pokažem svojoj djeci svijet na način da ne bih mogla da smo ostali u braku.

7. Prvi put solo

– Otišla sam od roditeljske kuće da živim sa cimerima na fakultetu da bih se udala (sa 21! To je premlado!), tako da nikada nisam živjela sama. Još uvijek imam svoju djecu, naravno, ali sada imam nekoliko noći u nedjelju dana kada sam sama kod kuće. Bilo je dobro saznati da MOGU da budem sama i da budem okej- jasna je ova dama, prenosi Telegraf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *