Ova pjesma je proglašena najboljom u 2023. godini, srušila je rekorde slušanosti (VIDEO)

September 13, 2023, 7:29 am

Dodjela MTV-jevih Music Video Awards 2023. održana je sinoć u New Jerseyju te je ovo bila prilika da se okupe brojne imena iz muzičke industrije.

Pjesma “Anti-Hero” Taylor Swift proglašena je najboljom. Singl je momentalno postao komercijalni uspjeh, oborivši rekorde za najveći broj slušanja na Spotifyju na dan objave.

Dospjela je na vrh Billboard Global 200 i Billboard Hot 100 listi. Također je bila u top 10 u mnogim zemljama širom Evrope, Amerike i Azije. Swift je postala prva muzičarka čijih je pet pjesama bilo među najslušanijim na Billboard Hot 100. Zahvaljujući “Anti-Hero” postala je i prva umjetnica koja je zauzela vrh listi Billboard Radio Songs u protekle tri dekade.

“Anti-Hero” je dobila VMA nagrade i za najbolji spot, najbolju režiju (spot je režirala Taylor Swift), najbolju pop pjesmu, najbolje osmišljenu radnju spota, najbolje vizuelne efekte i najbolju montažu.

Swift je proglašena umjetnicom godine. Ice Spice je najbolja nova muzičarka. Karol G & Shakira su nagrađene za najbolju saradnju zahvaljujući singlu “TQG”.

Nicki Minaj je za “Super Freaky Girl” dobila VMA nagradu za najbolju hip hop pjesmu. Rema i Selena Gomez su za “Calm Down” nagrađeni u kategoriji najbolji afro beatovi.

Najbolja latinoamerička pjesma je Anittina “Funk Rave”. SZA je s pjesmom “Shirt” odnijela pobjedu u kategoriji za najbolji R&B pjesmu.

“S-Class” benda Stray Kids je najbolja K-Pop pjesma. “Candy Necklace” Lane Del Rey i Jona Batistea je najbolji alternativni singl. Maneskin je za “The Loneliest” dobio VMA za najbolju rock pjesmu.

Popularni ženski bend Blackpink nagrađen je za najbolju koreografiju u pjesmi “Pink Venom”. Doja Cat je za “Attention” nagrađena za najbolju umjetniču režiju.

Dove Cameron je zahvaljujući singlu “Breakfast” dobila nagradu za promovisanje pozitivnih vrijednosti u društvu. Bend Tomorrow x Together je nagrađen za nastup godine. Izveli su pjesmu Push “Sugar Rush Ride”.

Korisnici društvenih mreža su glasanjem odlučili da je Taylor Swift imala najbolji nastup tokom ljetne sezone, da je Blackpink grupa godine, da je “Midnights” Taylor Swift album godine te da je “Seven” Junga Kooka i Latto najbolja ljetna pjesma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *