Otvoren rekonstruisani most u MZ Osredak kod Stanara (VIDEO)

May 25, 2023, 12:12 pm

U mjestu Osredak kod Stanara otvoren je obnovljeni most, oštećen u poplavama 2014. godine, koji spaja ovo selo sa ostatkom opštine Stanari a ujedno predstavlja i alternativni pravac za Prnjavor.

Obnovljeni most preko Male Ukrine u Osretku kod Stanara svečano su otvorili načelnik opštine Radojica Ćelić i predsjednik Skupštine Denis Stevanović zajedno sa mještanima. Mještani kažu zadovoljni su urađenim i zahvalni svima koji su učestvovali u obnovi. Podsjećaju da je most izgrađen još 1986. godine.

Predsjednik Mjesne zajednice Osredak Dalibor Đekić kaže da je most od 2014. godine bio rizičan za saobraćaj usljed poplavnih voda i balvana koji su oštetili jedan potporni stub, što je dovelo do njegovog slijeganja.

Načelnik Ćelić je istakao da je za obnovu mosta oštećenog u poplavama 2014. izdvojeno 180.000 KM koje je izglasala Skupština opštine te da ovo nije jedini projekat koji se radi u ovom mjestu ali i drugim mjesnim zajednicama širom opštine.

Mještani su ukazali na saobraćajni značaj mosta koji spaja selo sa ostatkom opštine ali je značajan i kao alternativni put za Kulaše i Prnjavor a takođe povezuje mještane sa regionalnim putem za Teslić.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *