Otkriven ubica Luke Jovanovića

August 18, 2014, 8:33 am

Očekuje se da se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tokom dana obrati javnosti povodom ovog slučaja i da će saopštiti više informacija.

Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomjeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je “mini kantrimen”, a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač “mini kantrimena” je poslije nesreće, bez zaustavljanja, pobjegao s mjesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je objavila i snimak s mjesta udesa.

Prema riječima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnjalo se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Nakon toga objavljena je informacija u “Tabloidu“ da je supruga proslavljenog košarkaša Vlada Divca, Snežana okarakterisana kao počinilac zločina.

“Teško je da to mogu da nazovem listom ili medijom jer objavljuje takve informacije. Gospođa Divac nije počinila ovo djelo, žao mi je što je morala da izdrži ovakvu vrstu linča. Iza toga stoji uredništvo lista Tabloid, a mene pogađa što su takođe napisali da je Aleksandar Vučić ubio sopstveno dijete, pa tražim od UNS i NUNS da se oglase i po tom pitanju“, rekao je tim povodom ministar policije.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastarjeli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača “mini moris kantrimena”, jer se od takse za registraciju automobila u Srbiji odvaja dio novca za bezbjednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

 

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *