Otkrivanje tijela: zašto ove žene nisu na reklamnim bilbordima

August 18, 2014, 11:56 am

Kažite mi:

Kada ste poslednji put surfovali internetom i ugledali sliku tela slično vašem?

Kada ste poslednji put videli sliku tela sa znakovima starenja slično vašem?

Kada ste poslednji put videli sliku grudi sličnu vašim? Ili zadnjicu? Ožiljke? Stomak kao što je vaš?

Možda zapravo i niste nikada videli slike naših tela u medijima prikazane u pozitivnom svetu!

Ovim rečima svoj novi post na blogu “Borac Bejker” 11. avgusta 2014. godine, počinje autorka bloga i aktivistkinja Džes Bejker. Blog koji je namenjen borbi protiv diskriminacije žena i na kojem ponosno piše “Blog koji govori o onome o čemu svi razmišljaju, ali niko nema hrabrosti da kaže” predstavio je zanimljiv projekat u kojem su glavnu ulogu imale prirodne žene koje imamo priliku svakodnevno da viđamo na ulici, u prodavnici, školi.

U saradnji sa fotografom Liorom K, hrabra dama Džes Bejker rešila je da pokaže ova ženska tela onakva kakva zaista jesu, bez fotošopa, efekata i ulepšavanja.

Projekat je nazvala “Otkrivanje”, a 96 žena dogovorile su se preko društvene mreže Facebook da se okupe u Arizoni i stanu obnažene pred objektiv fotografa Liore K.

Kako kaže blogerka Džes, njen cilj je bio da pokaže da i ova prava tela treba da budu viđena jer samo 5% žena u svetu ima telo kao što viđamo na bilbordima i reklamama. Šta je sa ostalih 95% zapitala se Džo i rešila da ih predstavi očima javnosti.

Ovo nije prvi projekat ove blogerke, a nadamo se da će ih biti još.

 

(Love sensa)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *