TV K3

android aplikacija

instaliraj

Oštar odgovor Dodika: “Pravo na samoopredjeljenje je odgovor na pokušaj ukidanja Srpske” (VIDEO)

Oštar odgovor Dodika: “Pravo na samoopredjeljenje je odgovor na pokušaj ukidanja Srpske” (VIDEO)

Mi smo već osam izbora, što opštih, što lokalnih, pobjednici i to nam daje pravo da odlučujemo u svim važnim organima u RS i BiH, izjavio je predsjednik SNSD Milorad Dodik na početku sjednice Glavnog odbora stranke koja je u toku u Banjaluci.

On je najavio da će se razgovarati o političkim, ekonomskim, socijalnim i demografskim pitanjima.

– Politička situacija u RS je stabilna, okupili smo dvotrećinski većinu. Sa koalicionim partnerima smo završili pregovore, raspodjelu resora i sada je na redu mukotrpan rad. To je podrazumjevalo da je SNSD morao da napusti neka mjesta, ali mi se politikom ne bavimo samo zbog toga. Isto tako, na nekim pozicijama na koje smo imenovali naše ljude nismo imali odgovarajuće rezultate – rekao je Dodik.

On je ponovio da odbija članstvo u NATO i da prihvata evropske integracije.

– U ovom trenutku nije izvjesno na koji način će se pristupiti formiranju Savjeta ministara. Deklaracija SDA dovodi nas u poziciju da moramo da reagujemo. Nikakva nova teritorijalna organizacija BiH ne može da bude na stolu. Neprihvatljiv je prijedlog za novi glavni grad jer on obuhvata Istočno Sarajevo, odbacujemo majorizaciju i pokušaj nametanja bosanskog jezika. Afirmisaćemo pravo na samoopredjeljenje, to će biti naš odgovor na pokušaj ukidanja RS i majorizacije od strane Bošnjaka kroz izmjene Izbornog zakona – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će GO SNSD danas usvojiti 50 zaključaka koji su predstavljeni u radnom materijalu.

– Nemojte da ovo bude samo sveska koju ste vidjeli samo sada. Nemojte nas pitati šta je stav! U ovim materijalima imate sve stavove. SNSD nikad nije bio bez stava – završio je Dodik uvodno izlaganje.

Niko od članova GO nije se javio za diskusiju nakon Dodika.

– Novinari koji prate ovo treba da protumače kao visok stepen jedinstva – prokomentarisao je Dodik u polušali.

Član GO Željka Cvijanović je potom pročitala zaključke, među kojima se kaže da je neophodna izmjena Krivičnog zakonika RS kako bi se utvrdila krivična odgovornost u slučaju da predstavnici RS u Sarajevu ne poštuju stavove institucija Srpske.

Takođe, predlaže se Federaciji da zajedno povuku sporazum o donošenju zakona o odbrani, indirektnom oporezivanju i VSTS. Ukoliko FBiH na to ne pristane, RS kao strana u sporazumu treba sama da odluči o povlačenju.

Izvor: srpskainfo 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.