TV K3

android aplikacija

instaliraj

Opozicija za puteve ali bez kredita

Opozicija za puteve ali bez kredita

Poslanik PDP-a Nebojša Krunić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da ova stranka podržava projekte izgradnje puteva, ali ne i dalja zaduženja Srpske.

“Ne možemo opravdati bilo koje zaduživanje jer je Srpska zadužena blizu šest milijardi KM”, poručio je Krunić tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj /EBRD/ za finansiranje projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj.

On je rekao da bi bilo jeftinije i korisnije da se, umjesto auto-puteva, grade brzi putevi u Srpskoj.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da nije odgovorno i ozbiljno graditi bilo šta, pa i put, sa 100 odsto kredita.

“Zaduživati Srpsku ovako neodgovorno, a trošiti namjenska sredstva za krpljenje budžetskih rupa dodatno je neodgovorno”, rekao je Stanić.

Član Kluba poslanika SDS-a Nebojša Vukanović upozorio je da se zaduženjem od 150 miliona evra svaki radnik u Srpskoj zadužuje više od 1.000 KM bez kamata za dionicu od šest kilometara, odnosno za drugu fazu Koridora “Pet ce” kroz Srpsku.

On je rekao da je cijena izgradnje obilaznice Doboj previsoka i da takve dugove ne može da vraća Katar, zemlja bogata naftom, a kamoli Srpska

Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.