TV K3

android aplikacija

instaliraj

Omogućen povratak 1.210 građana BiH iz inostranstva

Omogućen povratak 1.210 građana BiH iz inostranstva

U BiH omogućen je povratak 1.210 njenih državljana od ukupno 2.134 koliko je izrazilo želju da se vrati sa različitih destinacija u svijetu zbog virusa korona, saopštilo je Ministarsvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

Povratak im je omogućilo Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama.

Iz ovog ministarstva su naveli da je 15. marta uspostavljen Štab za krizne situacije, koji je koordinisao međunarodnu pomoć i povratak državljana BiH iz inostranstva, kao i povratak stranih državljana iz BiH u njihove matične zemlje.

Osim pomoći državljanima BiH da se vrate u zemlju, organizovano je i izmiještanje 976 stranih državljana iz BiH, čime je napravljen određeni balans kako se ne bi preopteretio rad zdravstveno-epidemioloških ustanova u BiH u vrijeme epidemije.

Iz Ministarstva su naveli da je poseban senzibilitet i napor iskazan za najmlađe državljane BiH, za koje je u nekoliko navrata omogućen avio i kopneni transfer u medicinske ustanove u inostranstvu, kao i da su pojedini ambasadori BiH u inostranstvu pružili gostoprimstvo i materijalno pomogli državljanima BiH dok bi bio organizovan njihov transfer.

Paralelno sa navedenim aktivnostima Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara koordinisalo je humanitarne podršku BiH, te obavljalo redovne aktivnosti, napomenuli su iz ovog ministarstva.

SRNA http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.