TV K3

android aplikacija

instaliraj

Okupili se derventski penzionisani prosvjetari povodom 5. oktobra Svjetskog dana učitelja

Okupili se derventski penzionisani prosvjetari povodom  5. oktobra Svjetskog dana učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra, a ovaj dan već nekoliko godina obiljezavaju i derventski penzionisani prosvjetni radnici.

Kata Stupar, nastavnik istorije i geografija cijeli svoj radni vijek od 40 godina provela je radeći u školi sa djecom. Ističe kako su okupljanja povodom svjetskog dana učitelja prava prilika da se okupe svi oni koji su svojevremeno zajedno radili.

Predvajući matematiku 40 godina u svim osnovnim i srednjem derventskim školama, čak je jedno vrijeme i u Prnjavoru, Vid Starečvić je stekao penziju.

Druženje penzionisah prosvjetara u Derventi je započelo je 2015. godine, kada je obilježna stogodisnjica derventske učiteljske skole.

“Tada smo došli na ideju da organizujemo ovo druženje prosvjetara i nastojaćemo da tako bude i ubuduće. Kada čovjek ode u penziju, onda nastupa drugi život, tačnije, drugačiji način života. Ostaje se bez svakodnevnih obaveza, druženja i đaka, i veoma je teško dok se biće ne privikne” , kazao je Milan Gavrić predsjednik Organizacionog odbora.

I ove godine pokrovitelj manifestacije bio je načelnik opštine Milorad Simić, a obezbjedio je i po 150 KM za dvoje najstarijih penzionera prosvjetara koji su ove godine bili bračni par Rosa i Mirko Bjelić.

Prisutene je u ime načelnika pozdravio njegov zamjenik Siniša Jeftić, koji poručio kako podrška neće izostati ni u narednom periodu, te im poželio sreću i zdravlje I da se I dogodine okupe u istom broju.

U programu povodom ovog dana  učestvovali su učenici OŠ “19.april”.

TV K3

Foto: derventskilist.net

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.