Oglasila se majka Danke Ilić (2): “Mučno mi je…“

April 2, 2024, 8:07 pm

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić koja je prije osam danas nestala u Banjskom polju, nedaleko od Bora, traje, nažalost, i dalje. Ivana Ilić, majka nestale djevojčice, prvi put od momenta Dankinog nestanka, oglasila se za Kurir, i u potresnoj ispovijesti otvorila dušu kako proživljava dane bez zagrljaja svoje kćerke.

“Ne znam kako izdržavamo sve ovo, mučno mi je da pričam o tome, mučno mi je da mislim o tome, samo Boga molim da nam se ona vrati. Kad sve to prođe, rekla sam da ću se oglasiti javno na sve uvrede i objave, jer stvarno nema smisla ovo što pojedini rade. Ja trenutno niti želim, niti imam snage da sada razgovaram na tu temu, samo nam je jedna stvar bitna, a to je naša Danka“, rekla je Ivana za Kurir umornim glasom.

Dankina majka kaže da ona o drugoj opciji osim njenog željno iščekivanog dolaska i ne razmišlja.

“Teško ovo može bilo ko da razumije, samo želimo da se pojavi i što prije ovo završi, o drugim opcijama ne želim ni da mislim, niti imam snage“, kaže majka nestale djevojčice.

Ivana je na kraju zamolila sve za razumijevanje u ovim teškim trenucima i naglasila da će u svakom slučaju na kraju stati na put, kako kaže, nebulozama i uvredama, koje se s vremena na vrijeme plasiraju javnosti.

Naime, Danki se svaki trag gubi kada je sa majkom i bratom napustila zgradu u kojoj godinama stanuje porodica Ilić i uputila se ka zapuštenoj pojati u Banjskom polju, koja je, inače, u vlasništvu Ivanine porodice, odnosno njihovog najstarijeg člana, Jokse Dragomirovića.

Kobnog 26. marta oko 13.45 časova Danka se izgubila iz vidokruga njene majke, nakon čega su se alarmirali i mještani Banjskog Polja i zajedničkim snagama krenuli u potragu, nadajući se da će je tako što prije naći. Međutim, misteriozni nestanak još uvijek nije dobio epilog.

Policijske snage danima češljaju svaki pedalj na području ovog sela u borskoj opštini, dok istraga teče i ka drugim smjerovima ispitujući svaki detalj koji bi mogao pomoći pri rješavanju slučaja koji čitavu naciju danonoćno drži budnima strepeći zbog onoga šta bi moglo da se krije iza misterioznog nestanka dvogodišnjeg djeteta.

Nakon danonoćne potrage na području Banjskog polja, pojavio se novi trag koji je ukazao da potraga za dvogodišnjom djevojčicom treba da teče i u drugom pravcu, van granica Srbije, s obzirom na to da se pojavio snimak djeteta koje nevjerovatno podsjeća na Danku u prisustvu dvije žene, i to u austrijskom glavnom gradu, kada je isti zabilježio državljanin Srbije koji živi u Beču. I istraga, kao i potraga za Dankom, teče punom parom s nadom da će se dijete što prije vratiti roditeljima, koji su takođe, pored Ivaninog brata, više puta saslušavani u Policijskoj upravi Bor.

Kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *