Oduzeto 4.200 komada kamagre

February 12, 2023, 11:56 am

Na graničnom prelazu Karakaj službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) su oduzeli 4.200 komada preparata za potenciju kamagra.

Iz UIO BiH su saopštili da su na području koje pokriva RC Tuzla oduzeli 8,5 kilograma srebrnog nakita.

“Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe, i to 4.200 komada preparata za potenciju kamagra. Pored toga, u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba, farmaceutski preparati”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su u drugoj odvojenoj akciji, a u saradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba.

“Tom prilikom pronašli su veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je isti privremeno oduzet. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM”, naveli su iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *