TV K3

android aplikacija

instaliraj

Stanari: Održana svečana sjednica povodom Dana opštine (VIDEO)

Stanari: Održana svečana sjednica povodom Dana opštine (VIDEO)

Dodjelom svečanih priznanja u Stanarima je obilježen Dan opštine. Prije pet godina devetog septembra Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o osnivanju opštine Stanari. U ovom kratkom periodu mnogo je realizovanih projekata, ali i onih koji tek treba da se realizuju.

Peti rođendan najmlađe opštine u Srpskoj proslavljen je svečano. U periodu od godinu dana nadležni u opštini kažu da itekako imaju čime da se pohvale, a za neke od bitnih projekata izdvajaju izgradnju prve faze projekta vodovoda, asfaltiranje 25 kilometara putne komunikacije, te postavljanje javne rasvjete u dužini od devet kilometara, a najavljuju i nove projekte.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić podsjetio je na realizovane aktivnosti prošle godine.

“Dovršava se i izgradnja tri hale u industrijskoj zoni u Dragalovcima, kao i obdanište, a sa `Putevima Republike Srpske` potpisan je ugovor o rekonstrukciji dionice regionalnog puta Tedin Han-Križ, predračunske vrijednosti 6.561.870 KM sa PDV-om”, naveo je Panić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić rekao je da je u Stanarima osjetan napredak i razvoj u svim segmentima, nakon što je parlament Srpske 9. septembra 2014. godine ovoj lokalnoj zajednici vratio status opštine.

“Politika koja se vodi u Stanarima pokazala je da je imalo smisla pokrenuti ovu priču”, poručio je Jerinić i najavio veći iskorak u razvoju ove lokalne zajednice u saradnji sa republičkim institucijama.

Skupštine opštine Stanari od svog osnivanja održala je 23 redovne sjednica od toga dvije tematske. Ova ustanova usvojila je nekoliko važnih dokumenata, između ostalih, dugoročnu strategiju kapitalnih investicija ove lokalne zajednice, istakao je predsjednik Skupštine opštine Ostoja Stevanović.

Najzaslužnijim pojedincima povodom Dana opštine uručene su nagrade. Među njima i udruženje „Anđeo“, koje pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, a u periodu od dvije godine koliko postoje učinili su mnogo u podizanju svijesti građana kada su ove kategorije u pitanju.

Nagrađeni su najbolji studenti iz ove opštine, student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Ivana Stevanović sa prosjekom 9,12 i Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Elena Pekeljević sa prosjekom 9,42, te zaslužni sportisti.

Dan opštine Stanari danas je svečano obilježen sjednicom Skupštine opštine i kulturno-umjetničkim programom.

U okviru kulturno-umjetničkog programa nastupilo je Srpsko crkveno pjevačko društvo “Srbadija” iz Bijeljine.

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su načelnici opština Derventa Milorad Simić, Prnjavor Darko Tomaš, Brod Ilija Jovičić, kao i delegacije opština Topola iz Srbije i Herceg Novi iz Crne Gore, te predstavnici kompanija “Željeznice Republike Srpske”, EFT-a Rudnik i Termoelektrana Stanari, Policijske uprave Doboj, sveštenstvo i drugi gosti.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.