TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Odbrana slobode” – vojni spektakl i na zemlji i na nebu

“Odbrana slobode” – vojni spektakl i na zemlji i na nebu

Na prikazu sposobnosti vojske i policije u Nišu “Odbana slbode” učestvuje 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 letjelica.

11:25 Trenutno ulicama Niša prvi put marširaju ratni veterani

11:23 Krenuo motorizovani i pešadisjki ešalon. Komandant motorizovanog ešalona je brigadni general Zoran Nasković.

11:17 Pogled ka nebu: Pripadnici 63. Padobranske brigade otvorili paradu

 

11.14 – Brigadni general Vladeta Baltić raportirao predsjedniku Republike čime je prikaz počeo. Na početku skokovi sa visine od 2.000 metara pripadnika 63. padobranskog bataljona.

11.10 – Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović najavljuje šta će biti prikazano. Srpski vojnici i policajci danas koračaju napred istim duhom borbenosti, junaštva, pobjede i slave kao i njihovi preci, poručio je Simović.

11:04 Himnom i predajom raporta vrhovnom komndantu VS Aleksandru Vučiću počela vojna parada

11:01 Stigao i ruski senator Konstantin Kosačov

11.00 – Fanfarama najavljen dolazak predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića. Prije prikaza intonirana je himna “Bože pravde”. Predsjednik pozdravio počasnu četu garde.

10:52 Građani aplauzom pozdravili dolazak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika

 

Program prikaza obuhvata svečani defile pješadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

U Nišu će građani moći da vide borbena vozila pješadije, tenkove, borbena vozila “hamer”, artljerijske sisteme “oganj”, borbena vozila “lazar”, artiljerijska oruđa “nora”, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije “šumadija”, “alas”, “miloš”, “oganj modularni”, “oganj digitalni”, “pasars” i savremeno naoružanje i opremu po projektima “1500” i “1500 plus”.

U Niš je stigla i modernizovana verzija ruskog tenka T-72 B3. Posada kaže da je to jedan od najboljih tenkova na svijetu.

Najavljeno je da će biti predstavljena i dva helioptera Mi-35.

Za pripremu, organizovanje i izvođenje prikaza odgovoran je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant prikaza je zamjenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, dok je u ime MUP-a odgovoran komandant Žandarmerije pukovnik policije Dejan Luković.

Uoči prikaza, predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da je stanje i opremljenost Vojske Srbije i policije neuporedivo bolje, dodajući da će se na tome još raditi.

(rts)

Foto: Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.