Objavljen snimak automobila prije eksplozije na granici SAD i Kanade (VIDEO)

November 23, 2023, 8:29 am

Američki zvaničnici objavili su snimak vozila u trenucima prije nego što je eksplodirao na mostu Reinbou na granici između SAD i Kanade, a na kojem se vidi kako automobil juri velikom brzinom , udara o ivičnjak i potom leti u vazduhu i udara u kabinu na granici.

Zapanjujući video postavljen je na društvenim mrežama američke Carine i granične zaštite nekoliko časova nakon incidenta u kojem su dvije osobe poginule u automobilu, a jedan granični službenik zadobio lakše povrede, piše cp24.com.

Na snimku se vidi, nekoliko metara dalje od kabina na granici vidi bijeli automobil kako ide velikom brzinom. Vozilo tada udari o ivičnjak i odleti u vazduh i prevrće se u vazduhu prije nego što se sruši.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul nazvala je sinoć snimak apsolutno nadrealnim i izjavila je da u ovom trenutku nema naznaka da je eksplozija na granici između SAD i Kanade teroristički napad.

“Vozilo je spaljeno, ostao je samo motor”, rekla je Hočul na konferenciji za medije, prenosi AP.

Za video-snimak nesreće za koji kaže da izgleda kao da ga je “generisala vještačka inteligencija”.

“Bićete u čudu kad budete vidjeli snimak. Automobil je odletio u vazduh i prošao preko ograde”, rekla je Hočul novinarima.

Navela je da vlasti još ne znaju da li je vozač automobila incident izazvao svjesno ili je riječ o nesreći.

Američki mediji prethodno su objavili da su dve osobe stradale u eksploziji automobila na mostu Rejnbou, kod Nijagarinih vodopada, koji povezuje SAD i Kanadu.

U sinoćnjem saopštenju Federalni istražni biro (FBI) je naveo da je završio istragu na mjestu događaja i da nije pronašao eksplozivne materijale. FBI je dodao da “nije identifikovan nikakva veza sa terorizmom”.

“Stvar je predata policijskoj upravi Nijagarinih vodopada u svrhu saobraćajne istrage”, saopštila je agencija.

Most Reinbou ostao je zatvoren jer je istraga o incidentu u toku. Ostala tri granična prelaza ponovo su otvorena juče kasno popodne.

Nezavisne.com (Foto: Youtube/ Screenshot)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *