Obilježeni Dan i krsna slava opštine Istočno Novo Sarajevo (VIDEO)

May 25, 2023, 6:44 pm

U hramu Svetog Đorđa na Vracama jutros je služena liturgija povodom Dana I Krsne slave Opštine Istočno Novo Sarajevo. Nakon obreda lomljenja slavskog kolača i slavskog ručka položeno je cvijeće na spomenik Slava Srpskom borcu a večeras će biti održan moleban i slavska litija ulicama Istočnog Novog Srajeva. U 20.00 časova na Trgu Republike Srbije će biti održan koncert grupe “Legende”. Povodom krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo, večeras je održan moleban koji je služio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, nakon čega je slavska litija prošla ulicama grada.

Brojne investicije u infrastrukturu obilježile su proteklih godinu dana, izjavio je načelnik Jovan Katić povodom Spasovdana, Dana i krsne slave ove opštine.

Katić je naveo da su od prošlog do ovog Spasovdana brojni projekti realizovani u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je zadovoljan napretkom i dinamičnim razvojem koji je evidentan kada je u pitanju socio-ekonomski razvoj Istočnog Novog Sarajeva.

Povodom Dana i krsne slave opštine sinoć je održana i svečana akademija na kojoj su uručene povelje, plakete i zahvalnice najzaslužnijim predstavnicima institucija i pojedincima za razvoj ove lokalne zajednice. Povelju je dobio rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić za izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Večeras na Trgu Republike Srbije u Istočnom novom Sarajevu održava se koncert beogradske grupe Legende.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *