Obilježen Dan policije Srpske u Palama (VIDEO)

April 3, 2024, 3:31 pm

Kod centralnog spomen-obilježja u Palama danas je služen parastos i položeni vijenci za 136 poginulih pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, povodom 4. aprila, Dana policije Republike Srpske.

Vijenci su položeni i na spomen-obilježja Srđanu Kneževiću u Palama, Zoranu Cvijetiću u Istočnom Novom Sarajevu i Željku Markoviću na Sokocu.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac izjavio je novinarima da su odali počast poginulim policajcima sa područja ove uprave koji su svoje živote utkali u temelje Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Šehovac je rekao da je obilježavanju Dana policije prethodio niz aktivnosti kao što je akcija dobrovoljnog davanja krvi i Dan otvorenih vrata kada je građanima predstavljen rad policije.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo čestitao je Dan policije svim pripadniciima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa željom za svaki uspjeh i sreću u budućem radu.

Izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić čestitao je Dan policije, ističući da policija u miru čuva narod i nastavlja slavne tradicije iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kada su se policajci među prvima suprostavili onima koji su htjeli da porobe srpski narod.

“Tu tradiciju oni odlično čuvaju i danas na takav način da se mi osjećamo sigurno i bezbjedno. Zato im treba pružiti podršku kako bi imali još bolje uslove za rad”, rekao je Tomić.

On je dodao da je u poslednje vrijeme došao podmlađen policijski kadar i da su građani time zadovoljni.U prostorijama Policijske uprave Istočno Sarajevo organizovan je prijem za penzionisane pripadnike policije i porodice poginulih službenika.

Vijence na spomen-obilježja položili su ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, predstavnici Trećeg pješadijskog puka, te narodni poslanici Aco Stanišić, Strahinja Bašnjević, kao i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

Osim njih, vijence su položili i predstavnici grada Istočno Sarajevo, načelnici opština Pale Boško Jugović, Trnovo Dragomir Gagović, Rogatica Milorad Jagodić, Sokolac Milovan Bjelica, Istočna Ilidža Marinko Božović, predstavnici Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije i opštine Pale.

SRNA (Foto: TV K3)
https://youtu.be/9tnnQyr_uC8

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *