Novinar iz Beča o slučaju nestale Danke Ilić: Ne pamtim da su ovako aktivno tražili osobu koja nije iz Austrije

April 3, 2024, 3:01 pm

Bečka policija je jako oprezna sa ovim objavama. Kod objave fotografija ili snimaka sumnjivih osoba ili osoba koje se hitno traže često im je potrebno nekoliko nedjelja kako bi dobili dozvolu za objavu snimka. Očigledno su shvatili hitnost situacije, pa su istražitelji uradili brz posao i objavili snimke u javnost, rekao je ovo Antonio Šećerović, novinar iz Beča.

Šećerović za opisuje kako izgleda potraga za nestalom Dankom Ilić i navodi da kao novinar hronike bečkog MeinBezirka ne pamti da se ovako nešto dogodilo u Austriji.

– Ne pamtim da se osoba koja je nestala u Istočnoj Evropi, a ne negdje u zemljama blizu Austrije, traži aktivno u javnosti od strane bečke ili austrijske policije – kaže Šećerović.

Šećerović opisuje da je na društvenim mrežama među ljudima sa Balkana jedna od najvećih tema posljednjih dana potraga za Dankom, piše Blic.

Podsjetimo, austrijska policija oglasila se saopštenjem za medije u kojem je dostavila i dvije nove fotografije djevojčice iz Beča koja podsjeća na Danku Ilić (2). U svom saopštenju austrijska policija navodi i da su rođaci nestale djevojčice odgledali video nastao na stanici u ovog gradu i da pretpostavljaju da bi to mogla biti Danka.

Kako se navodi u hitnom saopštenju austrijske policije, oni trenutno traže žene koje su bile u društvu djevojčice koja liči na Danku Ilić i pozivaju ljude da se obrate policiji ukoliko znaju njihovo mjesto boravak.

Pored toga, objavljene su i tri nove slike koje mogu biti krupan korak u daljoj potrazi za nestalom Dankom Ilić.

Austrijska policija: Prijavite ako znate ko su ove žene

– Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavljaju da je vrlo vjerovatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija obaviće hapšenje po nalogu javnog tužilaštva – saopštila je austrijska policija.

Austrijska policija je apelovala na sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ženama sa snimka da jave organima reda na broj telefona 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici.

Srpskainfo.com (Foto: RINIGER)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *