Novi detalji o Galaxy S25 Ultra

May 28, 2024, 8:07 am

Novi detalji o nadolazećem Samsung Galaxy S25 Ultra modelu otkriveni su zahvaljujući insajderu poznatom kao Ice Universe. Iako se očekuje da će telefoni iz serije Galaxy S25 biti predstavljeni tek u januaru 2025. godine, već sada su dostupne informacije koje najavljuju značajna unapređenja kamere.

Prema Ice Universe-u, Galaxy S25 Ultra će zadržati četvorostruku zadnju kameru, uprkos ranijim tvrdnjama drugih insajdera da bi Samsung mogao da pređe na trostruku kameru. Ova vijest potvrđuje da će telefon imati glavnu kameru od 200MP i kameru sa 5x optičkim zumom od 50MP.

Najveće promjene dolaze u vidu unapređenja ultraširoke i 3x telefoto kamere, koje će sada imati senzore od po 50MP. Ovo je značajan iskorak u odnosu na dosadašnje 10MP senzore za 3x zum, koji su korišćeni još od modela Galaxy S21 Ultra iz 2021. godine.

Unaprijeđena 3x telefoto kamera sa višom rezolucijom omogućava Samsungu korišćenje tehnologije pixel-binning, što može poboljšati kvalitet fotografija pri slabom osvjetljenju, kao i hibridni zum između 3x i 5x. Povećani broj megapiksela takođe može doprinijeti boljom kvalitetu portretnih fotografija i makro snimaka, što će omogućiti detaljnije snimke iz blizine.

Ultraširoka kamera od 50MP predstavlja dodatno unapređenje. Ovaj novi senzor može omogućiti snimanje 8K video zapisa ultraširokog formata, kao i poboljšanje performansi pri slabom osvjetljenju.

Iako su ove promjene impresivne, govorilo se o još ambicioznijim unapređenjima zum kamere. Raniji insajderi su tvrdili da će Galaxy S25 Ultra imati varijabilnu telefoto kameru od 50MP, sposobnu za snimanje sa ~4x ili ~7x optičkim zumom.

U svakom slučaju, Samsung Galaxy S25 Ultra već sada obećava poboljšanja koja će ga učiniti kraljem na tržištu pametnih telefona, prenosi Telegraf.

(Nezavisne – Foto: Ilustracija/Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *