Novak Đoković ponovo “broj jedan”

July 7, 2014, 7:36 am

Nakon četiri sata igre nadigrao je velikog Švajcarca koji je dokazao da još vrijedi, a srpski as da zaslužuje broj jedan koji mu ponovo pripada.

Nakon velike borbe Novaku proradile emocije i u suzama, radosnicama, primio trofej.

Težak četvrti set

U jednom od najboljih mečeva u 21. veku Đoković je u četvrtom setu ispustio vođstvo od 5:2, propustio je i jednu meč loptu i izgubio pet gemova u nizu.

Prebrodio je Novak potom period krize bez brejka, na 3:3 je odigrao hrabar poen na brejk lopti, a u sljedećem gemu propustio je tri brejk lopte. Nije posustajao, odservirao je za 5:4, a onda je odigrao gem iz udžbenika – briljantnim riternima došao je do dvije vezane meč lopte, odlučio je da bude agresivan i hrabar i to mu se isplatilo – pobjeda poslije tri sata i 55 minuta igre!

235 minuta nevjerovatnog tenisa

Za tih 235 minuta videli smo nevjerovatan tenis, dvojicu igrača koji su praktično sve vrijeme uspjevali da drže izuzetan nivo igre i gdje su nijanse odlučile.

Statistika često nije valjan indikator koliko je neki meč kvalitetan, ali sada je prilično ilustrativna – Novak je meč završio sa 68 direktnih poena i 27 grešaka, dok je Švajcarac imao 75 vinera i 29 neiznuđenih grešaka.

Novakova sedma gren slem titula

Đoković je došao do sedme Gren slem titule, a druge na Vimbldonu posle 2011. godine – uz to, prekinuo je niz poraza u završnici Gren slem turnira, a posle neverovatnog trijumfa nije mogao da obuzda suze.

Osim veoma važne titule, Đoković se vraća i na prvo mjesto na ATP listi, prvi put od oktobra prošle godine kada je Nadal preuzeo čelno mjesto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.