Nosović: Nadležni organi BiH omogućili Mahmuljinu bjekstvo

November 23, 2022, 4:54 pm

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović smatra da su nadležni organi BiH omogućili presuđenom ratnom zločincu Sakibu Mahmuljinu da ode iz iz BiH u Tursku i izbjegne pravdu.

Nosović je upitao “kako je moguće da Mahmuljin, koji je presuđeni ratni zločinac, dobije dozvolu da napusti teritoriju BiH”.

“Samo naivni mogu vjerovati da je Mahmuljin na svoju ruku otišao u Tursku. Nadležni organi u BiH sigurno su dozvolili Mahmuljinu da napusti BiH”, rekao je Nosović Srni.

Sve to je, smatra, samo “dokaz koliko je sudstvo u BiH umiješano u korupciju i koliko abolira ratne zločince iz reda Bošnjaka koji su počinili zločine nad srpskim narodom”.

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije se odazvao pozivu Suda BiH za uručenje uputnog akta za izdržavanje osmogodišnje kazne zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *