TV K3

android aplikacija

instaliraj

Norvežanin iznenadio na prvim skokovima sezone

Mladi Norežanin Danijel Andre Tande napravio je veliko iznenađeje trijumfom na prvim individualnim skokovima sezone u Svetskom kupu.

Norvežanin iznenadio na prvim skokovima sezone

Tande je u nemačkom Kligentalom došao do prve pobede u elitnom takmičenju i prvog uopšte podijuma, ukupnim skorom od 268,7 bodova, zahvaljujući skokovima od 142 i 140,5 metara.

Drugo mesto zauzeo je Slovenac Peter Prevc, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao miljenik domaćih navijača i aktuelni osvajač Kristalnog globusa Zeverin Frojnd.

21-godišnji Norvežanin je već posle prve runde nagovestio iznenađenje, pošto je držao drugo mesto, iza Prevca, a ispred Frojnda. U nastavku takmičenja, uspeo je da skoči dva i po metra duže od Slovenca, a uz to je imao i manju kompenzaciju zbog vetra, ali je na kraju zasluženo slavio. Tande je Prevca pobedio za 3,1 boda, dok je Frojnd bio još šest bodova dalje.

Najbolju trojicu sledio je još jedan Nemac Rihard Frajtag, ispred veterana Norijakija Kasaija iz Japana, odnosno Austrijanca Štefana Krafta i sunarodnika Andreasa Velingera, koji su podelili šesto mesto. Prvu desetoricu kompletirali su mlađi od braće Prevc 16-godišnji Domen, Andre Johan Forfang iz Norveške i još jedan Slovenac Jurij Tepeš.

Svetski kup se nastavlja u finskoj Ruki u četvrtak.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.