Noletu plac u Crnoj Gori na poklon

July 19, 2014, 7:57 am

Plac koji se nalazi na zaravni između kanjona Nevidio i planina Vojnik i Durmitor, površine 3.000 kvadratnih metara, braća Blagojević poklanjaju Novaku Đokoviću, pišu Vijesti.

Svoju darežljivost Milonja i Radonja Blagojević tumače kao znak zahvalnosti Đokoviću, koji je kao teniser ne samo proslavio državu, jer je poreklom Crnogorac, već i zato što je svadbom na Svetom Stefanu promovisao Crnu Goru bolje nego, kako kažu, Ministarstvo turizma u poslednjih deset godina.

Milonja Blagojević je napomenuo, u izjavi za podgorički dnevnik, da je plac udaljen oko 20 kilometara od Jasenova Polja, mesta odakle su poreklom Đokovići.

„Pre pet godina, moj brat Radonja i ja smo poklanjali besplatne placeve onima koji su želeli da naprave vikendicu na selu. Napravljeno je par kuća, ali zbog ekonomske krize to je malo zastalo, pa smo odlučili da poklanjamo placeve poznatim ličnostima koje vole i promovišu Crnu Goru“, objasnio je Blagojević.

Tako je, prošle godine, plac dobila mis Egipta Tara Emad, kojoj je majka Crnogorka i koja na svakom mestu promoviše Crnu Goru, smatrajući je svojom zemljom.

Vlasnici etno-sela poznati su i po organizovanju neobičnih manifestacija, poput takmičenja u ležanju, ali i po proizvodnji jedinstvenih suvenira kao što su „bočica sa crnogorskim vazduhom“ i „pivagra“.

Tu su i bašta Anđeline Džoli i Breda Pita, ludi kamen star oko hiljadu godina…

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *