TV K3

android aplikacija

instaliraj

Noćni vukovi stigli u Srpsku; dočekani na prelazu Pavlovića most

Dvadesetak pripadnika Noćnih vukova iz Rusije večeras su oko 19 časova dočekali prijatelji iz Srpske na Graničnom prelazu Pavlovića most.

Noćni vukovi stigli u Srpsku; dočekani na prelazu Pavlovića most

Ruski bajkeri ”Noćni vukovi”, koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Srpsku večeras oko 19 časova na Graničnom prelazu Pavlovića Most, nakon što su 40-ak minuta zadržani na srbijanskom graničnom prelazu.

Dočekali su ih prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri, i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

“Naše putoavanje je pravoslavno hodačašće, posjećujemo manastire i prijatelje u Srpskoj i Srbiji, i to radimo posljednjih deset godina”, istakao je Jevgenij Strogov predsjednik Motofederacije Rusije i dodao da im je zadatak širenje duhovne veze između naroda.

Dvadesetak pripadnika ”Noćnih vukova” nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije stigli su u Srpsku. U Bijeljini su posjetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko.

Narednih dana boraviće u Banjaluci i Doboju. U svim pomenutim gradovima posjetiće neku od pravoslavnih svetinja. Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbjednosti u BiH od strane ”Vukova” , kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmijao.

“Kako je rekao Isus Hristos, samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko. Nadamo se da će ova prašina koja se bez razloga podigla, brzo da se slegne”, rekao je Strogov.

Noćni vukovi će posjetiti još nekoliko gradova u Srbiji na turneji u kojoj će preći 2.000 kilometara na četiri točka jer zbog lošeg vremena motocikle ne mogu koristiti.

Inače, više medijskih ekipa su u prijepodnevnim časovima očekivali ulazak Noćnih vukova na graničnom prelazu Rača, na kojem su bili prisutni i pripadnici bezbjednosnih službi BiH.

RTRS

Foto: RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.