TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nobilo o napuštanju advokatskog tima u slučaju Dragičević

Nobilo o napuštanju advokatskog tima u slučaju Dragičević

Advokat Anto Nobilo, koji više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, govorio je za N1 o ovom slučaju i razlozima napuštanja tima.

“Ideja oca o tome što se desilo i ono što sam ja utvrdio nisu se poklapale. To je bio razlog za prekidanje saradnje”, kazao je Nobilo.

Kaže da se s druge strane, uz taj istražni postupak koji se vodi, stvorio jedan pokret “Pravda za Davida” koji je sve više poprimao politička obilježja, gdje su se organizovala javna prozivanja različitih političara,  predsjednika Republike, ministra policije…

“Tu se baratalo lažnim činjenicama. Kad sam vidio da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego prihvata te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, onda je bilo vrijeme da se povučem. Izazvalo je potres, ali mislim da će Republičko tužilaštvo u nekom razumnom roku, oni su vrlo blizu, završiti taj slučaj, otkriti počinioce i optužiti. Onda će biti sve jasno”, kazao je Nobilo.

Hrvatski advokat Anto Nobilo, doskorašnji član tima, ponovio je da je slučaj blizu rješenja, ali da problem predstavlja to što je sve poprimilo političku konotaciju.

Komentarišite

Your email address will not be published.