TV K3

android aplikacija

instaliraj

NJemačka: Potrošeno 23 milijarde evra na izbjeglice

NJemačka: Potrošeno 23 milijarde evra na izbjeglice

NJemačka je potrošila rekordnih 23 milijarde evra prošle godine pomažući u integrisanju više od milion izbjeglica i u borbi protiv korijena migrantske krize u inostranstvu, navodi se u vladinom dokumentu u koji je Rojters imao uvid.
To predstavlja povećanje za blizu 11 odsto u odnosu na 20,8 milijardi evra koje je NJemačka potrošila prethodne godine, piše u dokumentu koje je pripremilo Ministarstvo finansija.

Kancelar Angela Merkel i dalje brani, kao humanitarnu neophodnost, svoju odluku iz 2015. godine da ostavi njemačke granice otvorenim za stotine hiljada ratnih izbjeglica, uglavnom iz muslimanskih zemalja.

Ona je u međuvremenu obećala da će spriječiti ponavljanje takvih masovnih migracija rješavanjem njihovih uzroka.

Vlada je potrošila ukupno 7,9 milijardi evra u 2018. godini na mjere čiji je cilj zadržavanje migranata izvan EU i poboljšanje uslova života u njihovim matičnim zemljama. To je povećanje za 16 odsto u poređenju sa 2017. godinom.

Šesnaest njemačkih pokrajina, koje su navjećim dijelom zadužene za smještaj i integrisanje ljudi koji su došli iz Sirije, Iraka i Avganistana, primile su prošle godine 7,5 milijardi evra od federalne vlade, piše u izvještaju.

Taj iznos povećan je za 7,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Srna

Komentarišite

Your email address will not be published.