Nikolić: Sa Vučićem o predlogu konačnog rešenja za KiM

January 3, 2015, 7:48 am

“Obojica ćemo biti saglasni sa onim što šaljemo u Vladu, inače nema smisla da se u Vladi pojavi bilo koji materijal iz Predsedništva sa kojim Aleksandar Vučić ne bi bio potpuno saglasan”, rekao je Nikolić za Televiziju Prva.

Nikolić je kazao da je, “ako je do toga da predsednik Srbije izađe pred građane Srbije i kaže im koliko je teško rešenje za Kosovo i Metohiju, kao što je predsednik Vlade imao hrabrosti da izađe i kaže koliko je teško rešenje za ekonomsku situaciju u zemlji, potpuno spreman da takav rizik preuzme”.

On je istakao da je siguran da bi, ako bi taj dokument prihvatili i Albanci, Srbija postala član EU za njegovog mandata.

Nikolić smatra da “to pitanje treba otvoriti odmah, pa šta bude”.

“Ako nas neće zato što nismo priznali nezavisnost Kosova i Metohije, neka nam kažu”, naglasio je srpski predsednik.

Nikolić je rekao da ne podržava svaki potez Vlade, ali da želi da pomogne premijeru da se ne osete sva iskušenja kroz koja prolazi njegov kabinet.

“U načelu želim da pomognem Vučiću da tu vladu provede kroz sva iskušenja i da se u toj vladi ne oseti da ima ministara koji čine mnogo toga na ličnoj promociji, čine greške”, kazao je Nikolić i ocenio da predsednik vlade dobro radi svoj posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *