TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nevesinjske bare, a gatačke pare

Nevesinjske bare, a gatačke pare

Predsjednički kandidati SNSD i SzP Željka Cvijanović i Vukota Govedarica danas su boravili u Nevesinju, gdje se održava čuvena Nevesinjska olimpijada, koja je starija od zvaničnih olimpijskih igara. Međusobnog nadigravanja nije bilo, a i da je do toga došlo teško bi Cvijanovićeva Govedarici na megdan mogla izaći, jer za Nevesinjsku olimijadu važi i stara izreka “Nevesinjske ravne bare, a Gačani nose pare”.

Svako u svom taboru, Govedarica u okruženju lokalnih sdsovaca, a Cvijanovića je u startu postrojila kompletnu koaliciju u tom gradu, SNSD, SP i DNS, a oko sebe je imala i resurse vlade, kao i javne medije (Srnu) koji su njenu posjetu Nevesinju pratili iz minute u minut.

Obećala Željka svega i svačega, jer je došla s punim vladinim budžetom, baš ko nekada kada je opštine obilazio tadašnji SDS-ov premijer Gojko Kličković, koga su ovi iz SNSD-a optuživali da je budžet RS “vozao u gepeku”.

Cvijanovićeva je i košarku igrala sa djecom, a posjetila je i 143. Nevesinjsku olimpijadu – sabor tradicije i viteštva koja se održava na Bratačkom lugu kod Nevesinja.

Cvijanovićeva je pratila dio programa viteških igara, te tradicionalne konjičke trke. I Govedarica je bio tu i osjećao se kao “svoj na svome” jer dolazi iz susjedne opštine Gacka, odakle je u istoriji i bilo najviše pobjednika pa je otuda i nastala izreka “Nevesinjske ravne bare, a Gačani nose pare”.

I Govedarica je izrazio zadovoljstvo prisustvom Nevesinjskoj olimpijadi, koja ima dugu tradiciju ne samo na području Hercegovine nego i mnogo šire.

Međutim, danas predsjednički kandidati su bili tu, na Bratačkom lugu, nisu se nadmetali nego su svako na svoj našin “šarmirali” posjetioce, koji će u oktobru da biraju jedno od njih dvoje da vodi Republiku Srpsku.

A i da je bilo nadmetanja teško bi Željki bilo sa Gačaninom, jer su naučili da na Bratačkom lugu nose pobjede.

BN TV

Komentarišite

Your email address will not be published.