Nešić: Ustav je simbol veličine, istorije i jedinstva srpskog naroda

February 28, 2024, 9:46 am

Trideset i dvije godine Ustava Republike Srpske najvjernije je svjedočanstvo o državotvornosti srpskog naroda, njegovom slobodarskom i demokratskom karakteru. Srpski narod je Ustavom donio čvrstu odluku da nikome ne da ni djelić svoje istorije i prava na svoju zemlju, a istorija je neupitna i Srbi su stvaranjem i razvojem sinonim za BiH od vremena kada je nastala.

Ovo je rekao predsjednik DNS-a Nenad Nešić, povodom Dana Ustava Republike Srpske.

”Najbolji ustavi su oni koji proizilaze iz volje naroda, a Ustav Republike Srpske je upravo takav jer je proizišao iz potrebe srpskog naroda za samoodržanjem. Napisan i usvojen u miru, Republici Srpskoj je obezbijedio sve pretpostavke našeg opstanka i prava Srba na svoju državnost, svoju kuću, sjećanje i razvoj.”, ističe Nešić.

Predsjednik DNS-a kaže da se danas trebamo sjetiti i svih onih koji su u to vrijeme usvojili ovaj temeljni akt i tako artikulisali volju naroda.

”Ustav Republike Srpske nam pokazuje da je trajno i nepromjenjivo samo ono što je plod volje naroda. Naša obaveza danas jeste da čuvamo Ustav Republike Srpske i njene nadležnosti, i da ih neokrnjene ostavimo svojoj djeci i budućim generacijama. Ustav je simbol veličine Srba, on nije samo tekst nego i privrženost precima i zavet potomcima. Živjela Republika Srpska!’, poručio je Nešić.

DNS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *