Nešić: Sankcionisati počinioce napada na članove KMF “Radnik”

May 25, 2023, 11:15 am

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio fizički napad na članove KMF “Radnik” iz Bijeljine koji se desio u Mostaru tokom jučerašnje utakmice u futsalu između bijeljinske i ekipe Mostar Stari Grad.
Tom prilikom bačen je suzavac i napadanuta ekipa iz Bijeljine te dvojica predstavnika KMF “Radnik” pretučena i prevezena u bolnicu gdje im je ukazana pomoć.

Ministar Nešić traži od nadležnih policijskih i pravosudnih institucija da provedu istragu i adekvatno sankcionišu počinice napada.

Posebno iz razloga što postoji sumnja da je napad bio i na nacionalnoj osnovi, odnosno zbog natpisa koji su bili na ćirilici, te činjenice da su se u kratkom vremenu desili i napadi na povratnike i crkvu u Mostaru, što je uz ovaj nemili događaj izazavalo uznemirenje kod Srba koji žive u ovom gradu.

Ministar Nešić je pohvalio brzu reakciju policije na terenu, ali i reakciju gledalaca mostarske ekipe koji su pokušali da zaštite članove ekipe iz Bijeljine, a zbog toga su kasnije i sami napadnuti od ove grupe vandala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *