Nešić: Među Srbima nema, ne smije biti i neće biti granica

February 7, 2022, 4:08 pm

Zabrinjava me zvučnost Dragana Đilasa, vođe manjinskih  glasova u srpskom narodu koji ovih dana na društvenim mrežama pravi razliku između Srba u Republici Srpskoj i našoj matici Srbiji, ističe predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

“Nas je istorija možda dovela do toga da danas živimo u nekoliko država, da smo živjeli u jednoj ali nas niko ne smije dijeliti po tome gdje sada živimo. Nismo to nikome dozvolili, nećemo ni Đilasu”, ističe Nešić.

“Srbi smo bez razlika i u Australiji, Americi, Berlinu, Banjaluci ili Beogradu jer nas spajaju Studenica, Hilandar, albanska golgota, Kosovo, pećki i savski tron i sve ono što čini naš identitet. Među narodom dakle nema, neće biti i ne smije biti granica”, jasan je predsjednik DNS-a.

Opasna je logika koja Srbima van matice Srbije oduzima pravo da o njoj misle, da je vole i da o njoj imaju stav. Ta logika neće ništa promjeniti, kao što neće promjeniti činjenicu da je Hilandar van matice a opet naš – srpski. Svaki pokušaj da se dijelimo, a da to bude tema dnevne politike, završiće se porazom onih koji to rade, zaključio je Nešić.

Izvor: TV K3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *