Nešić: “Ko smo mi da budemo protiv naroda”? (VIDEO)

November 23, 2022, 8:36 pm

Nismo mi zalutali, mi smo najavljivali treći put i dobili smo podršku koju smo dobili. Očigledno da narod vjeruje Dodiku i smatra da on provodi ispravnu politiku, ko smo mi da budemo protiv naroda.

Rekao je ovo Nenad Nešić, lider DNS, za N1 gdje je govorio o aktuelnoj politici i o tome kako je DNS dogovorio učešće u vlasti sa strankom Milorada Dodika, SNSD.

– Dodik je jedini čovjek koji pruža ruku svima. On poziva da se napravi koncentraciona vlada, koja bi odgovorila izazovima koje ima RS i BiH. Mi tražimo jedinstvo, jačanje institucija RS i nadležnosti, a sve u okviru Ustava BiH – rekao je Nešić.

– Dodik je dobio povjerenje naroda i ja to priznajem. Gospodin Dodik je inaugurisan za predsjednika RS, vidio sam pojedine opozicionare na prijemu i pojedine načelnike SDS. Ja očekujem kada Draško Stanivuković preuzme PDP da će se promijeniti politička kultura. Vjerujem da je politika dobila sasvim drugačiju notu, da kažem kulturniju jer ovaj radikalizam koji dio opozicije propagira ne vodi nigdje.

Dodao je da oni koji ne priznaju izbore ne bi trebali ulaziti u institucije.

– Onog trenutka kad ste prihvatili mandate i ušli u NSRS, Parlament BiH, vi ste prihvatili sve rezultate koje je priznala CIK. Ne može se biti malo trudan, ili si trudan ili ne; ako ne priznate izbore, onda ne ulazite u te institucije – rekao je on.

Nešić je poručio da želi da se provodi Ustav BiH.

– DNS i Nenad Nešić žele da se provede Ustav BiH. Ja nisam čuo da je Dodik ikada rekao da RS želi da se otcijepi. Ako neko želi da naruši Dejtonski mirovni sporazum, naš odgovor je nezavisna RS. Vi vidite da imamo stalno neke apelacije, ukidanje prenosa nadležnosti, da se ne ponavljam. Ja predlažem svima u RS i FBiH da uložimo energiju da narod živi bolje.

Nešić je ponovio da vjeruje da će Dodik dobiti četvrtog delegata u Klubu Srba u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Vjerujem da će gospodin Dodik dobiti četvrtog delegata i to će koliko znam biti neko iz SNSD. Ne treba mu podrška Pokreta za Državu, ako oni glasaju za Vojina Mijatovića, Dodik već sada ima sasvim dovoljno ruku. I bez pokreta za državu ima dovoljno ruku da ima četiri poslanika. Mislim da Dodika ništa ne može iznenaditi i imaće četiri poslanika u Domu naroda, ali drago mi je što je ovo rekao Nermin Nikšić da mu nije jasno odakle toliki napadi od radikalnog dijela opozicije prema Mijatoviću i PzD. To je katastrofa.

Nešić smatra da će Nebojša Vukanović i njegova politika brzo doživjeti krah.

– Radikalna politika Vukanovića će ih samo odvesti u propast. Vukanović i njegova politika će vrlo brzo doživjeti krah. Jer ljudi će vidjeti da osim klevete i laži nema šta drugo ponuditi narodu. Poziva ljude da ide na posao, a on nema dana radnog staža – rekao je Nešić, piše N1info.

Izvor: Srpskainfo/ N1

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/ RINGIER

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *